Корнелия  Нинова настоява парламентът да приеме спешно закон на БСП

...
Корнелия  Нинова настоява парламентът да приеме спешно закон на БСП
Коментари Харесай

Корнелия натиска за БСП закон срещу мигрантите

Корнелия  Нинова упорства Народното събрание да одобри незабавно закон на Българска социалистическа партия против мигрантите. Това стана ясно от декларация, прочетена от Нинова от името на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “.

И през днешния ден сме очевидци на гонка сред полиция и мигранти. В последните дни живеем като в гангстерски филм – гонки, стрелби. Да напомня, че в Бургас починаха двама служители на реда. Един беше убит на границата. Вчера – един тежко ранен.

Днес още веднъж гонене сред полиция и мигранти в центъра на страната, не в пограничните региони. Хората в пограничните региони живеят в безспорен боязън и всички приканват институциите да вземат ограничения. Искаме Народното събрание да поеме своята отговорност в решаването на този проблем. А тя е – да промени Наказателния кодекс и да завиши наказванията за такива, които превеждат мигранти, които способстват за тяхното напредване на територията на страната.

Информирам ви, че на 8 ноември ние от „ Българска социалистическа партия за България “ сме внесли подобен законопроект, в който покачваме наказването за отнемане от независимост на 20 години, санкциите – неведнъж, лишаване на цялото имущество на такива хора, без да се издават условни присъди, без да се търсят лесните способи за заобикаляне на закона и такива хора бързо да се отървават от правораздаване. В момента царува цялостно безредие и безотговорност.

Днес сме 23 ноември, минали са 15 дни от внасянето на този законопроект. Поставих въпроса на председателски съвет. Проверихме, през днешния ден има правна комисия. Отново този законопроект не е импортиран в дневния ред на правна комисия. Това е парадокс. Всички излизаме тук, установяваме проблемите, тюхкаме се, вайкаме се какъв брой е ужасно и Народното събрание не подхваща никакви ограничения. При импортиран законопроект - ясно написан, координиран с институциите, които имат отношение и знаят по какъв начин да се реши този проблем.

Г-н ръководител, обръщам се към Вас: Моля да се намесите. Г-н Чолаков, апелирам да се намесите и през днешния ден да бъде изменен дневният ред на правна комисия и да бъде включена тази точка като първа точка в дневния ред. Иначе ще стоим, ще гледаме следващия случай и без никакви ограничения от страна на Народното събрание ще носим ние отговорността.

Защото всички сега я хвърлят върху нас и споделят, че е неприятно законодателството, ниските са наказванията, Народното събрание би трябвало да увеличи наказванията. Ето ви мотив. Ние от „ Българска социалистическа партия за България “ реагирахме на първия случай, внесохме нужните ремонти и до ден сегашен те седят още на нечие бюро и няма никакво придвижване. Настояваме, господин Чолаков, да си измененията дневния ред на правна комисия и да внесете на първо четене поправките в Наказателния кодекс, предложение от „ Българска социалистическа партия за България “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР